Fırsat 35 - Tarih Dolu Gap Doğu Turu 6 Gece - 7 Gün, 5 Gün Konaklamalı, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Midyat, Diyar

Fırsat Seçenekleri

X
«Geri

Tarih Dolu Gap Doğu Turu 6 Gece - 7 Gün, 5 Gün Konaklamalı, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Midyat, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kayseri Turu Kişi Başı 12.499 TL!

   

0,00 TL

Değerinde

% .

İndirim

Fırsat Kapandı

0

Kişi Satın Aldı

Gezenti Turizm

Firma Puanı %0
Puan Veren 0 Kişi

Adres:

Akdeniz, Gazi Osman Paşa Blv. NO:30 / B Konak/İzmir

Website :

Detaylı Bilgi

Tarih Dolu Gap Doğu Turu 6 Gece - 7 Gün, 5 Gün Konaklamalı, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Midyat, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kayseri Turu Kişi Başı 12.499 TL!

 

  • Fırsat Kodu TEK Kişiliktir.

  • Tur Hareket Tarihleri: 12 Nisan 2024 - 26 Nisan 2024 - 10 Mayıs 2024 - 24 Mayıs 2024

  • Rezervasyon zorunludur.

  • Satın Almadan Önce mutlaka arayınız!

  • Fırsat Kodu ve Rezervasyon Numarası Satın Alma işleminden sonra SMS veya MAİL olarak gelecektir.

  • TUR HAREKET DETAYLARI

Mavişehir Mavi Bahçe Önü (17:45)

Bostanlı İskele (18:00)

Karşıyaka Anıt (18:05)

Bayraklı Üstgeçit (18:15)

Fahrettin Altay Pamukkale Yazıhane Önü (18:30)

Hatay Üçyol Kamilkoç Önü (18:45)

Bornova Ege Üniversitesi Hastane Önü (19:00)

 

  • Fırsat 15 Şubat 2024 Perşembe tarihine kadar geçerlidir.
  1. Fırsat Hakkında
  2. Kullanım Notları
  3. Yorumlar (0)

Tarih Dolu Gap Doğu Turu 6 Gece - 7 Gün, 5 Gün Konaklamalı, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Midyat, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kayseri Turu Kişi Başı 12.499 TL!

 

Halfeti Tekne Turu -  Göbeklitepe Gezileri!
Harran Evleri -  Hasankeyf Gezileri!
Şanlıurfa Muhteşem Sıra Gecesi!
Kadim Şehir Mardin - Dara Antik Kenti !
Elazığ - Harput Kalesi Gezileri!
Malatya - Kayseri - Hacı Bektaş Veli Gezileri!

 

1.GÜN : İZMİR - ADANA

Sizin için belirlediğimiz hareket noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra rehberimiz eşliğinde turumuz için yolculuğumuza başlıyoruz. Uşak, Afyon, Konya üzerinden güzel geçen bir yolculuk ve molalarla sabah saatlerinde Adana'da oluyoruz.

2.GÜN : ADANA - SABANCI CAMİİ - ZEUGMA MÜZESİ - GAZİANTEP

Uygun bir yerde alacağımız sabah kahvaltı molamız sonrası Adana şehir merkezinde, Sabancı Merkez Camii ve Taş Köprüyü görüyoruz. Sonrasında rotamızı Gaziantep' e çeviriyoru otobanda yaklaşık 2,5 saatlikbir yolculukla ilk durağımız Dünyanın en zengin Mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi ile başlayacağız. Roma İmparatorluğunun en doğudaki, en önemli kenti olan Zeugma’dan son 15 yılda çıkartılan zengin mozaik koleksiyonunda pek çok mitolojik hikâyenin izini süreceğiz. Müzede ayrıca pek çok arkeolojik parça da sergilenmektedir. Müze ziyaretimiz sonrası GAziantep Çarşıda öğle yemeği için serbest zamanımız oluyor, bu süreçte Antep'in eşşsiz mutfağının lezzetlerinden tadabilirsiniz daha sonra  Zincirli Bedesteni ve Bakırcılar Çarşısını geziyoruz. Çekicin bakırla buluştuğu o dar sokaklara, bakır ustalarının çekiç sesleri sizi karşılıyor, Burada vereceğimiz serbest zamanda Baklava, Hediyelik Eşya ve Antep Fıstığı alışverişlerimizi yapıyoruz. Daha sonra otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

3. GÜN : HALFETİ - HALFETİ TEKNE TURU - GÖBEKLİTEPE - HARRAN - ŞANLIURFA

Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, gezimize  Karagül denince akla gelen ve yakın geçmişte Fırat nehrinin üzerine kurulan Birecik Barajının suları altında kalan Halfeti’ye varıp burada yaklaşık 1 saat sürecek olan (ekstra) tekne turuna katılıyoruz. Rum Kale ve benzeri batıklar, büyük bir bölümü sular altında kalan Savaşan Köyü görülecek yerler arasında. Daha sonra Şanlıurfa yolculuğumuz başlıyor İlk olarak Dünya tarihinin en eski yerleşik düzendeki tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe’ye ulaşıyoruz. Cilalı Taş Devrinden kalma, son dönemde dünya tarihini bile değiştiren ve dünyanın en eski açık hava tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe'de Rehberimizin yapacağı anlatımlar Göbeklitepe’ye daha bir önem kazandıracaktır. Gezimizin ardından vereceğimiz öğle yemeği molamız sonrası GAP projesiyle sulama alanı olduktan sonra kaderi değişen Harran’a gidiyoruz. Burada ilk üniversite olarak kabul edilen İslam üniversitesini ve tarihi Harran evlerini geziyoruz. Yöresel kıyafetlerle çektirdiğimiz fotoğrafların ardından Urfa merkeze dönüp  Halil-ür Rahman ve Rızvaniye CamileriBalıklı GölAyn-el Zeliha GölüHz. İbrahim makamını ve Ulu camiini ziyaret ediyoruz. Gezilerimiz sonrası otelimize yerleşiyoruz.Kahvaltı ve konaklama otelimizde. Bu gece Konaklamamız Oda Kahvaltı şeklindedir. 

NOT: Akşam Şanlıurfa Sıra Gecesi ( Yemekli ) için Dileyen Misafirlerimizle Birlikte Gidiyoruz.

4.GÜN : DARA ANTİK KENTİ - DAYRULZERFRAN MANASTIRI - ESKİ MARDİN - MARDİN

Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, Viranşehir üzerinden  Pers İmparatoru Darius ile Büyük İskender’in savaşına tanıklık eden, Güneydoğu'nun Efes'i olarak anılan Dara Antik Kenti’ne ulaşıyoruz. Halk arasında zindan denilen, yerin altındaki o görkemli Su Sarnıcı’nı ve Dara Barajı’nın Tahliye Kemerlerini görüp, Süryani kilisesinin önemli merkezlerinden olan Deyrulzafaran’ı (Safran Manastırı) geziyoruz. Daha sonra  Mardin’ e dönüyoruz.  Mezopotamya olarak adlandırılan bölgede bir dağın tepesine kurulmuş olan eski Mardin’i göreceğiz. Tarihe canlı tanıklık yapacağınız bu eşsiz şehrin dar sokaklarında yürürken Ulu CamiiZinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Latifiye Cami, Kırklar Kilisesi, Tarihi Postane Binası görülecek yerler arasında. Keyif dolu günümüz sonunda Mezopotamya ovasına karşı çaylarımızı yudumladıktan sonra otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

5.GÜN : MİDYAT - HASAN KEYF - DİYARBAKIR

Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, Tur Abdi’n bölgesinin kalbi sayılan Süryani cemaatinin en önemli yerleşmelerinden Midyat’ta geliyoruz burada kısa bir gezi yapıyoruz. Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği telkari sanatının en iyi örneklerinden alabilirsiniz. Sizlerin Sıla Dizisi ile tanıdığınız Midyat evlerinin en güzel örneklerinden olan Kaymakamlık Konuk Evi’ne uğruyoruz. Alışveriş için alacağımız serbest zaman sonrası Midyat'dan ayrılıp Hasankeyf’e hareket ediyoruz. Ilısu Barajı’nın yapımıyla sular altında kalan Hasankeyf  5 bin yıl öncesinden günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Artuklu’ lar zamanında en görkemli günlerini yaşayan bu kadim kent gezimizde Dicle Nehri’nin kıyısındaki tarihi kalıntıların görüntüsü sizleri çok etkileyecektir. Rehberimizin anlatımlarını dinleyip fotoğraflarımızı çektikten sonra, Diyarbakır’ a doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda Atatürk Barajı üzerine yapılan Nissibi Köprüsünde kısa bir çay molası verip yolculuğumuza devam ediyoruz. Diyarbakır’ a ulaştığımızda ilk olarak Hevsel Bahçeleri eşliğinde tarihi 10 Gözlü Köprüyü Görüyoruz. Mardin Kapı’dan içeriye girip eski şehri gezmeye başlıyoruz.Diyarbakır Ulu Cami’ni, Cahit Sıtkı Tarancı Evi ve Müzesi’ni, Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır Surları’nı, Hevsel Bahçeleri’ni, Mardin Kapısı’nı ve Hz.Adem ile Hz.Havva’nın indirildiğine inanılan Kırklar Dağı’nı görüp Diyarbakır gezimizi tamamlıyoruz alacağımız serbest zaman sonrası otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6.GÜN : ELAZIĞ - HARPUT KALESİ - ULU CAMİİ - MALATYA

Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, Elazığ' a doğru yolculuğumuza başlıyoruz ulaştığımızda ilk olarak Urartular döneminden MÖ. 8. YY’dan kalma  Harput kalesini görüp rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Daha sonra merkezde öğle yemeği için alaağımız serbest zaman sonrası şehir manzarasını en güzel şekilde görebileceğimiz bir noktada yapılmış ve İtalya’daki Pisa kulesinden çok daha eğri bir biçimde yüzyıllardır ayakta duran Harput ulu camiini ziyaret ediyoruz. Elazığ gezimizi tamamladıktan sonra Malatya’ya doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Otelimizde.

7.GÜN : DARENDE - KAYSERİ - HACI BEKTAŞ VELİ - İZMİR DÖNÜŞ

Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, artık dönüş yolculuğumuza başlıyoruz Yolumuzun üzerinde bulunan Battal gazi türbesi, Malatya Ulu camii, Mustafapaşa Kervansarayı gezilerimiz ardından Kayseri’ ye ulaşıyoruz. Burada Görkemli yapılarından olan Hunat Hatun Külliyesi‘ni gezip, Kurtuluş Savaşı sırasında Kuvayi Milliye Binası olarak kullanılan Saat Kulesi’ni ve Kayseri Kalesi’nin görülmesinin ardından Kayserinin meşhur çarşısı olan Pastırmacılar Çarşısında alışveriş için serbest zaman kullandıktan sonra son durağımız olan Hacıbektaş ilçesine gidiyoruz. Hacı Bektaş-ı Veli türbesi, külliyesi ve Balım Sultan türbesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme ziyaretlerimizin ardından, dönüş yolculuğumuza başlıyoruz  yolda vereceğimiz molalarımızla birlikte sabah saatlerinde Güzel şehrimiz İzmir’ e ulaşıyoruz.

 

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

Kaliteli ve Temiz Otellerde Konaklama

5 Sabah Kahvaltısı 4 Akşam Yemeği

Lüks Otobüsler İle Ulaşım

Tüm Geziler, Otobüs içi İkramları

Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmetleri

Seyahat Sigortası

 

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Tüm Öğlen Yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler

Müze ve Ören Yeri Girişleri

Halfeti tekne ücretleri

Urfa sıra gecesi ücretleri

 

  • Bu fırsatı satın almak için "Satın Al" butonuna tıklayabilirsiniz.
  • Satın aldığınız fırsat için Firma Rezervasyon Bilgileri sms ve mail ile size gönderilecektir.
  • Bu fırsata ait Fırsat Kodunuz Sms ve E-Mail yoluyla tarafınıza gönderilecektir.
  • Ayrıca Fırsat Kodunuzu üye panelinizden anında görebilirsiniz.
  • İşletmede fırsat kodunuzu belirterek hizmetten faydalanabilirsiniz.
  • Başka kampanya veya indirimlerle birleştirilemez.
  • Merak ettiğiniz tüm konular için Sıkça Sorulan Sorular bölümünü okuyabilirsiniz.
  • Tüm sorularınız için info@firsat35.com adresine mail atabilirsiniz.
  • İşletmeden perakende satış fişi veya fatura almayı unutmayın.

Bu şehirde olan fırsatlardan haberdar ol

İzmir'de olan fırsatları takip etmek için E-Bülten sistemimize kayıt olun. Kayıt için yandaki form yardımı ile mail adresini bize göndermeniz yeterli.